logo


Grankursus 2018

Dato: 23/10/2018
Kl.: 09:00

                                                                                                                                                 Fjenneslev 24/9 2018

 

Indbydelse til grankursus 2018

 

Bestyrelsen for Forbundet af kirke- og kirkegårdsansatte Sorø afdeling indbyder hermed gravere, kirkegårdsledere og medhjælpere til grankursus. I år finder kurset sted tirsdag d. 23/10 2018 på Fjenneslev Kirkegård, Langtoftevej 2a, 4173 Fjenneslev. Vi mødes til morgenkaffe kl. 9.00 i Sognehuset som ligger ved p-pladsen skråt overfor indgangen til kirkegården.

Sidste år havde vi fokus på at undgå alt for meget knæliggende tid, og havde derfor instruktører til at vise os hvordan vi kunne lave meget af arbejdet stående ved borde, så den knæliggende tid kan minimeres, så menighedsrådet undgår påbud fra Arbejdstilsynet. Denne linje har vi tænkt skal fortsætte i år, bortset fra at vi ikke har instruktører på i år. Vi tror nemlig at i hver især har fundet på alle mulige kreative løsninger i dekorationer, gran på plader eller slisker, eller noget helt andet. Så det glæder vi os til at se, og håber at du vil dele din viden og kreative ideer med dem der skal til at lægge gran på første gang, eller bare ønsker inspiration. Hvis du har en plade, sliske eller lignende som du gerne vil bruge og vise brugen af, så tag den gerne med så dine kolleger kan se hvordan du gør. 

På kirkegården har undertegnede udvalgt nogle gravsteder som i kan lægge gran på. Vi sørger for at der er sat borde op både inde i tørvejr og ude på kirkegården, så i kan lave gravstederne færdig derude. De materialer som vi på anvender på kirkegården i forvejen, og som vil være til rådighed til kurset, er normannsgran, nobilis, fyr, gul og blå cypres, hønseben, og gul taks. Hvis du har et dekorationsmateriale som du gerne vil bruge så medbring det endelig så dine kolleger kan få inspiration.

Der vil ligesom tidligere år være lodtrækning om hvilket gravsted du skal lægge gran på, og hvem du skal være sammen med, dette gælder dog ikke for jer der ikke har lagt gran på før.

Hvis det er første gang du skal lægge gran på er det ikke noget problem. Tag din saks, et par gode knæbeskyttere og det varme tøj med. Det er ikke noget problem at være ny, i virkeligheden er mange af os nye når det kommer til denne form for grandækning! Der vil dog blive taget særligt hånd om dig hvis du ikke har prøvet at lægge gran før. Du bliver sat sammen med en eller 2 øvede gravere så du kan blive hjulpet i gang. Det vil hjælpe os meget hvis du allerede når du melder til, siger eller skriver at du ikke har prøvet det før, så vi ved hvor mange der er nye. Det i lærer på grankurset er ikke ment som en facitliste til hvordan i skal gå hjem og lave jeres grandækning, det er snarere ment som en inspiration til jer hvordan i kan gå hjem og udvikle lige præcis jeres grandækning, når i har lært den grundlæggende teknik til at lave dekorationer uden ståltråd, net eller lignende.

Når alle er færdige går vi gravstederne igennem og taler om hvordan og hvad i har gjort. Der vil også i lighed med tidligere år være en afstemning blandt alle deltagerne om hvilket gravsted der er pænest, og der er tilmed også en lille præmie

Tilmeld dig:
Grankursus 2018

Dato: 23/10/2018
Kl.: 09:00